Content marketing

In een groeiende markt van online aanbieders is je onderscheiden niet langer bijzaak maar een hoofdzaak. Content marketing is dé manier om te bouwen aan je merk en te laten zien waar je voor staat. Met content marketing blijf je bij je doelgroep onder de aandacht. Met sterke content marketing maken wij voor jou het verschil tussen je doelgroep bereiken en je doelgroep omzetten in klanten. 

Doelgroep

Je doelgroep aanspreken

We vinden het altijd vervelend om te moeten zeggen, maar we doen het toch: je product of dienst kan nog zo goed of leuk zijn, dit betekent niet dat het je doelgroep ook direct zal aanspreken. Anders dan dat wij zelf graag denken zijn mensen geen rationele wezens. Dit betekent dat simpelweg zeggen dat je product of dienst super gaaf is niet per se werkt. Jammer hè?

Ons brein en emoties

Waarom content marketing het verschil kan maken

Rede en emotie zijn absoluut met elkaar verweven, maar ons logische brein verliest het keer op keer van onze emoties. Het controleert onze rationaliteit en besluitvorming. Het is de drijfveer achter miljarden merken en een onuitputtelijke bron die wacht om te worden aangeboord. Onze emoties zijn altijd aanwezig. Je zult moeten prikkelen om je doelgroep daadwerkelijk te raken. Harten sneller te laten kloppen. Te zorgen voor kippenvel. De beste content marketing is op dit principe gebaseerd. 

Strategie: fundering voor jouw visitekaartje

Content marketing begint bij een goede strategie. In deze strategie leggen wij de fundering voor jouw visitekaartje naar buiten. Als deze fundering is gelegd kan de uitvoering beginnen. Sprekende visuals, pakkende productteksten, blogs, cases en social media posts – wauw, content marketing is zo veelzijdig, het is bijna teveel om op te noemen!

Diensten

Wat kunnen wij voor jou betekenen op het gebied van content?

Bij APC kunnen we helpen met het compleet uitdenken van jouw contentstrategie. 

  • Branding Traject: Waar sta je nu met je bedrijf en waar wil je heen? Wat wil je uitstralen? Waar blink je in uit? We stellen een brandbook op voor een sterke merkbeleving. Of stellen een rebranding traject voor dat we van a tot z begeleiden. 
  • De behoeftes van je doelgroep in kaart brengen door middel van het uitdenken van klanten-persona’s en de klantreis. Waar is je doelgroep nou echt naar op zoek? En waar bevinden potentiële klanten zich online? Door jouw doelgroep te doorgronden kunnen we adviseren over de juiste content op de juiste plekken.
  • Het creëren van sprekende visuals en het schrijven van gave content voor blogs, campagneteksten, categoriepagina’s, productteksten, cases en ga zo maar door! We stellen hiervoor een contentkalender op waardoor content op een structurele manier wordt aangeboden via de juiste kanalen.

Contact

Jouw content marketing naar een hoger level tillen?

Wij komen graag een keertje koffie drinken en helpen je graag je ideale klanten aan te trekken en aan je te binden met aansprekende content! Onze contentspecialisten bijten zich vast in jouw merkverhaal en zetten strategie om in doen.