Hoe word je een Growth Hacker in 5 stappen?

27 juni 2022

Pepijn Hulshof

Data & analyseren

Steeds meer online marketeers noemen zichzelf een Growth Hacker. Ik mag mij sinds 1 juni ook zo noemen. Growth Hackers zijn gericht op één enkel doel: het vinden van de meest effectieve en efficiënte manier om te groeien in resultaat. Klinkt goed, toch? Ik leg je graag uit hoe jij een Growth Hacker wordt in 5 stappen.

  1. Ken je klant

Hoe beter je jouw klant voor ogen hebt, hoe makkelijker het wordt om de juiste marketing in te zetten.

  • Hoop & dromen: Wat hoopt de potentiële klant te krijgen via het product of de dienst?
  • Pijnpunten & angsten: Welke pijnpunten of angsten ervaart de potentiële klant tijdens het aanschaf proces?
  • Barrières & onzekerheden: Welke obstakels of onzekerheden kunnen een potentiële klant afschrikken van de aanschaf?
  1. Baseer je keuzes op data

Je keuzes baseren op data helpt voorkomen dat je tijd kwijt bent aan onjuiste aannames. Data die je hebt verzameld over jouw klant, helpen je de sterke en zwakke punten in je marketing te ontdekken. Aan de hand van data en kennis van de klant kom je op ideeën voor aanpassing of vernieuwing in je marketing. Houd je ideeën simpel en toetsbaar.

  1. Experimenteer

Aan de slag! We starten met de ideeën waarvan we het meeste resultaat verwachten. Houd vervolgens weer bij wat het effect is volgens je data. Zie je toch niet de gewenste groei terug? Begin dan aan het volgende idee op de lijst en blijf monitoren en experimenteren totdat je een stijgende lijn te pakken hebt.

  1. Daag jezelf uit

Als Growth Hacker heb je baat bij een flexibele mentaliteit. Daag jezelf uit, neem risico’s, (her)ontwikkel en denk in mogelijkheden. Als je wilt groeien, moet je durven experimenteren. Geef niet op!

  1. Wees leergierig

Een goede Growth Marketeer heeft veel brede én diepe kennis van marketing en kanalen. Bijvoorbeeld van advertenties, social media, content, statistieken en vindbaarheid. Leer constant bij en probeer opnieuw!

Ook Growth Hacking inzetten voor jouw bedrijf? Onze Growth Hackers verrassen je graag!