Marketing automation

Wat levert marketing automation op voor jouw bedrijf?

Engagement verhogen: automatisch gepersonaliseerde berichten versturen die de klant direct aanspreken.

Conversieratio verbeteren: berichten sluiten nauwkeurig aan op de interesses en behoeften van individuele klanten.

Tijd besparen en efficiënter werken: geautomatiseerde processen verminderen de tijd en moeite die nodig zijn voor handmatige taken.

Waar SEA en SEO zich richten op het trekken van aandacht, richt marketing automation zich op het vasthouden ervan. Door kanalen als e-mail, SMS en Whatsapp te automatiseren, ben je in staat een relevante en unieke boodschap te tonen aan een specifiek persoon. Bijvoorbeeld door content automatisch op je website te personaliseren op basis van gedrag.

Eindeloze mogelijkheden

Voorbeelden van marketing automation

De mogelijkheden van marketing automation zijn eindeloos. Hieronder lees je een aantal concrete voorbeelden van marketing automation:

  • Automatische e-mailcampagnes

E-mails worden automatisch verstuurd op basis van specifieke triggers, zoals het verlaten van een winkelwagentje, een verjaardag of een speciale gebeurtenis. Door deze automatisering voorzie jij je klanten op het juiste moment van relevante informatie.

  • Personalisatie van websitecontent

Door het gebruik van cookies en tracking technologieën kan de content op je website automatisch worden aangepast aan de interesses en voorkeuren van individuele bezoekers. Dit draagt bij aan het verhogen van de betrokkenheid en het vergroten van de kans op conversie.

  • Leadnurturing en leadscoring

Marketing automation speelt een belangrijke rol bij het nurturen van leads. Dit betekent dat potentiële klanten geleidelijk worden voorzien van relevante informatie, waardoor het vertrouwen wordt vergroot en klanten worden geholpen bij de besluitvorming zonder directe verkoop. Leadscoring wordt gebruikt om de kans op conversie van leads te meten, waarbij elke stap in het leadnurturingproces een andere conversiekans biedt voor de lead. Door leads te beoordelen op basis van een score, kun je ervoor kiezen om prioriteit te geven aan leads met een hogere kans op conversie. Dit zorgt ervoor dat je je marketing- en verkoopinspanningen effectiever inricht.

Maak kennis met Spotler Activate

Welke marketing automation tools zetten wij in?

Wij maken gebruik van diverse marketing automation tools. Na een analyse van jouw situatie selecteren we één of meerdere geschikte platforms. Als trotse partner van Spotler Activate zetten we deze tool in om conversies te verhogen en klanten terug te laten keren. Dit doen we door op het juiste moment de juiste boodschap aan een relevante doelgroep te presenteren, zoals een pop-up op de website met productaanbevelingen of een of een abandoned-cart mail.

Veelgestelde vragen

Wat zijn marketing automation voorbeelden?

Voorbeelden van marketing automation zijn onder andere het personaliseren van websitecontent op basis van het gedrag van bezoekers, het scoren van leads en het automatisch versturen van e-mails wanneer een klant een bepaalde actie uitvoert.

Welke marketing automation tools passen bij mijn bedrijf?

Het kiezen van de juiste marketing automation tools hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de gewenste functionaliteiten, het aantal bezoekers op je website en je budget. Het is belangrijk om verschillende marketing automation tools te vergelijken. Twijfel je over welke tool het beste aansluit bij jouw behoeften? Geen zorgen, wij helpen je graag met het vinden van de juiste match.

Is marketing automation alleen geschikt voor grote bedrijven, of ook voor kleine bedrijven?

Marketing automation biedt waarde voor zowel grote als kleine bedrijven. Hoewel grote bedrijven vaak over meer middelen beschikken om te investeren in automatiseringstools en strategieën, betekent dit niet dat het niet rendabel is voor kleine bedrijven. Ook kleine bedrijven plukken de vruchten van marketing automation, denk bijvoorbeeld aan het besparen van tijd, efficiënter werken en het leveren van gepersonaliseerde content aan hun klanten.

Hoe lang duurt het voordat je resultaten ziet na het implementeren van marketing automation?

De tijd die nodig is voordat de resultaten van marketing automation te zien zijn, hangt onder andere af van de strategie en de grootte van de database. Over het algemeen zijn de eerste resultaten al binnen enkele maanden te zien.

Wat zijn veelvoorkomende valkuilen bij het implementeren van marketing automation en hoe voorkom je deze?

Veelvoorkomende valkuilen bij het implementeren van marketing automation zijn onder andere het ontoereikend trainen van medewerkers, het onvolledig in kaart brengen van de klantreis en het nalaten van regelmatige optimalisaties. Door de marketing automation uit te besteden aan APC Digitaal weet je zeker dat deze fouten niet worden gemaakt.

Deze bedrijven gingen je voor.

Benieuwd hoe wij jouw conversieratio verhogen?

Door de klantreis nauwkeurig in kaart te brengen, passende content te schrijven voor jouw doelgroep en effectieve automation strategieën toe te passen, vergroten wij de betrokkenheid en verhogen we het aantal conversies. Benieuwd hoe we de klantreis voor jouw webshop of website kunnen verbeteren? En welke doelstellingen we daarbij formuleren? Neem contact met ons op en kom langs voor een kop koffie in Doetinchem!

Frank portretfoto uitsnede