Facebook shops: bouw je eigen webshop op social media!

9 juli 2020

Pepijn Hulshof

Marketplaces

Facebook heeft sinds 2020 Facebook Shops beschikbaar gemaakt in Nederland! En dat biedt kansen. Maar wat kan jij allemaal met Facebook Shops?! We zochten het voor je uit.

Wat kun je met Facebook Shops?

Het was nog nooit zo gemakkelijk om een eigen webshop te bouwen. Vergeet domeinnamen, hosting en dure webbouwers. Tegenwoordig doe je het gewoon zelf met Facebook Shops! Deze unieke omgeving binnen Facebook geeft je de mogelijkheid om een volledige webshop op te tuigen. Vormgeven in huisstijl? Aanbrengen van verschillende productcategorieën? Direct betalen zonder Facebook te verlaten? Het kan allemaal…

De voordelen van Facebook Shops op een rijtje:

  • Klanten hoeven de vertrouwde Facebook omgeving niet meer te verlaten
  • De Facebook Shops interface is over het algemeen altijd sneller dan de pagespeed van je eigen website
  • We vermoeden dat Facebook hun eigen shops voorrang gaat geven binnen de adranking op het platform
  • Alle betaalmethoden die je maar kunt bedenken zijn beschikbaar
  • Het algoritme van Facebook werkt beter binnen Facebook Shops dan met de Facebook Pixel op je eigen webshop
  • Integraties met Facebook LIVE zijn mogelijk. Zo kun je direct verkopen vanuit je LIVE-uitzending. Heel handig bij bijvoorbeeld productdemo’s!

Hoe werkt Facebook Shops?

Het opzetten van een Facebook Shop gebeurt in drie simpele stappen:

  • Ontwikkel een geschikte collectie.

Je hebt de mogelijkheid om 3 to 60 producten toe te voegen. Afhankelijk van jouw aanbod, betekent dit dat je creatief moet zijn met de producten die je selecteert. Tip van APC: maak een brede basis selectie en ontwikkel je assortiment door op basis van conversiepercentages!

  • Personaliseer je webshop.

Blauw, groen, rood, geel… Wat je huisstijl ook is: in Facebook Shops implementeer je hem gemakkelijk en snel. Je uploadt je logo, stelt je lettertypes in en bepaalt de kleuren van de buttons. Zo heeft je shop binnen no-time dezelfde uitstraling als al je andere communicatie(kanalen).

  • Verkoop! Verhoog die conversie!

En dan begint het echte werk. Verkopen. En alhoewel het opzetten van een Facebook Shop snel en simpel gaat, zal hier het nodige optimalisatie werk in gaan zitten. In de Facebook Commerce Manager / Handelsbeheer kun je waardevolle inzichten terugvinden over het succes van je producten. Conversiepercentages nog te laag? Kan de omzet nog beter? Blijf optimaliseren en behaal jouw doelen!

Wat kost een Facebook Shop?

De Facebook Shop zelf is helemaal gratis! Het zal je een paar uur werk kosten om de webshop in te richten, maar daarna zit je niet vast aan hosting, hoge onderhoudskosten of andere dingen waar je niet op zit te wachten. De formule is een stuk gemakkelijker. Het verdienmodel zit ‘m namelijk in de commissie die je afdraagt over de verkoop.

Bij producten tot €10,- betaal je een vast bedrag van €0,40 per order*. Hierboven is de commissie 5% van de verkoopprijs. Dit is inclusief belastingen, vergoeding voor de betaalmethoden etc.!

Prijzen zijn nog niet bekend in Euro’s en zijn omgerekend vanuit Engelse Ponden.*

Facebook Shops uitbesteden?

Wil jij graag aan de slag met Facebook Shops en dat deels of volledig uitbesteden? Bij APC helpen we je graag. Vanuit ons kantoor in Doetinchem of bij jou op locatie. Samen kijken we naar de inrichting van je webshop, de juiste manier om je Facebook Shops bij de doelgroep onder de aandacht te brengen én helpen we je uiteraard (performance based) om te komen tot conversieverhoging. Neem nu contact op met ons en bespreek alle mogelijkheden!

Ook interessant om te lezen.

Loading …