Vergroot je bereik door middel van Instagram Reels!

15 september 2022

Mané Schenning

Social media

Instagram is in 2020 de strijd aangegaan met het populaire videoplatform Tiktok en lanceerde de functie Reels. Instagram Reels is tot op de dag van vandaag één groot succes. Bedrijven gebruiken al hun creativiteit en plaatsen unieke video content waarmee ze de aandacht van hun doelgroep trekken. Wil jij ook jouw bereik vergroten door middel van Instagram Reels of wil jij hier graag meer over weten? Lees dan snel verder!

In het kort: wat is Instagram Reels?

Met Instagram Reels maak je een verticale video van 15, 30, 60 of 90 seconden. Deze kun je binnen de app opnemen en editen. Door leuke muziek en opvallende effecten toe te voegen kun je helemaal je eigen draai aan de video geven. Je plaatst de Reel op je eigen Instagram feed of via een apart tabblad op je account, waar al jouw Reels in één overzicht staan.

Waarom is Instagram Reels zo populair?

Instagram Reels in het leven geroepen omdat het plaatsen van video’s op social media steeds belangrijker wordt voor veel bedrijven. Met bewegend beeld kun je de aandacht van je doelgroep beter trekken en zorgen voor veel interactie. Want zeg nou zelf, kijk jij liever naar een ‘standaard’ foto of een pakkend filmpje? Inderdaad! 

“Het gaat tegenwoordig niet meer om het delen van mooie foto’s, mensen willen gewoon vermaakt worden.”

Adam Mosseri – topman van Instagram

De voordelen van Instagram Reels op een rij

  • Hoog organisch bereik

Het organische bereik is hoger dan bij Instagram verhalen of berichten in de feed. De video’s van Instagram Reels komen namelijk in de Explore Feed en in de zoekresultaten van hashtags terecht. Op deze manier bereik je een brede doelgroep die jou nog niet volgt. 

  • Laagdrempelig

Een video via Instagram Reels is laagdrempeliger in vergelijking tot langere video’s via Youtube of Instagram. Omdat de video maximaal 90 seconden duurt is het geen grote tijdsinvestering voor de gebruiker. Daarnaast is de informatie die je deelt meestal eenvoudig.

  • Alles binnen handbereik

Alles wat je nodig hebt om een Reel video te maken zit in de app Instagram. Je hebt dus geen videobewerkingsprogramma nodig dat je eerst moet ontcijferen. Scheelt weer een hoop tijd!

Is Instagram Reels geschikt voor jouw bedrijf?

Instagram is natuurlijk niet het enige platform waar korte video content op wordt geplaatst. Zo waren de apps Tiktok en Snapchat Instagram al lang voor. Toch zetten veel bedrijven Instagram in voor video content omdat de leeftijdscategorie van Instagram gebruikers erg breed is, namelijk 15 tot en met 40 jaar. Daarnaast kunnen Reels heel breed worden ingezet waardoor er voor elk bedrijf passende mogelijkheden zijn.

Jouw bereik op Instagram snel vergroten?

Wij zijn ervan overtuigd dat Instagram Reels voor veel bedrijven een interessant communicatiemiddel is en dat het je bereik in een korte tijd een flinke boost kan geven. Wij helpen je graag uitzoeken voor welke online doelen jij Instagram Reels het beste kunt inzetten!